Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Tafeltje dekje De Bilt

Gaat het zelf koken en boodschappen doen niet meer? Tafeltje Dekje in De Bilt is een ideale manier om een groenterijke en smaakvolle maaltijd bij u thuis te laten bezorgen. Er zijn flink wat leveranciers die bijzonder van elkaar verschillen op het gebied van kwaliteit en prijs. Op deze website tonen wij uitgebreide informatie over allerlei type maaltijden waar u uit kunt kiezen, de unieke landelijke bezorgers, en de contactgegevens van lokale aanbieders, zorginstellingen en/of wijkcentra die diensten faciliteren rondom de warme maaltijd (avondeten). Ook leest u aandachtspunten voor een gezonde maaltijd en natuurlijk een concreet antwoord op veelgestelde vragen (FAQ).

tafeltje-dekje-de-bilt

Kiezen voor de maaltijdservice in De Bilt

Afwisselend en voedzaam eten is cruciaal voor uw lichamelijke gezondheid. Een gevarieerde en gezonde maaltijd maakt u energieker en levenslustiger. Daarbij zorgt het voor een beter geheugen, meer concentratie en kan het de spijsvertering, nieren en bloeddruk verbeteren.

 • Als u zelfstandig thuis wil blijven wonen maar niet meer kunt of wilt koken.
 • Elke dag een uitgebalanceerde maaltijd met alle benodigde voedingsstoffen.
 • Warm thuisbezorgd (tafeltje dekje) of het eten opwarmen met de magnetron of oven.
 • Ruime variatie in maaltijden: van Zweedse gehaktballetjes met tuinbonen en rösti rondjes tot aan Tomatensoep met balletjes.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
PlaatsDe Bilt
Postcode3721
Website gemeentewww.debilt.nl

Info over warme maaltijden voor ouderen in De Bilt

Wilt u de tafeltje dek je service uitproberen?Een belangrijk punt is hoe menu’s zoals Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes of Schnitzel mexico schotel thuisbezorgd mogen worden. In de meeste plaatsen kunt u kiezen voor koelverse-, vriesverse-, en warme maaltijden. Elk type eten heeft zo z’n voor- en nadelen en een prijs. Op deze pagina doorzoekt u nuttige info over de populaire keuzes.

Koelverse maaltijden

Koelverse maaltijden worden elke week vers bereid met verse ingrediënten. Hierna worden ze snel teruggekoeld tot zo’n 4 graden en vacuüm verpakt. Deze opwarmmaaltijd kunt u 5 tot maximaal 7 dagen in de koelkast bewaren. U hoeft het alleen nog op te warmen. Dit doet u met een magnetron (of oven). Het invriezen van de producten is ook een optie al gaat dit natuurlijk wel effect hebben op smaak en kwaliteit.

 • Heerlijke verse maaltijden, die beperkt houdbaar zijn.
 • Veel variatie in de menu’s.
 • Wekelijks meerdere aflevermomenten.
 • Koelverse maaltijden kunt u al bestellen voor €5,75.

Meer info over diepvriesmaaltijden

Vriesverse maaltijden worden klaargemaakt door speciaal ingerichte keukens. Vervolgens wordt de maaltijd direct teruggevroren. Hierdoor blijven smaak, geur, vitamines en mineralen behouden. Bijkomend voordeel is dat u het eten maandenlang in de vriezer kunt bewaren. Wanneer u niet zoveel ruimte in de vrieskist heeft kunt u het ook zo’n 5 dagen in de koelkast bewaren.

 • Maandenlang houdbaar in de vriezer.
 • Wekelijkse bezorging niet noodzakelijk.
 • Geur, smaak en textuur blijven langere tijd goed.
 • Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €5,75.

Tafeltje dekje aan huis bestellen

Wanneer zelf opwarmen niet lukt dan kan tafeltje dekje uitkomst bieden. Al het eten wordt opgewarmd geleverd. U kunt meteen aanschuiven. In veel plaatsen wordt dit gedaan door plaatselijke ambulanten (vrijwilligers) of een speciale stichting welzijn De Bilt. Een minpunt is dat de gerechten gelijk moeten worden opgegeten nadat de bezorger met de maaltijden is langsgeweest.

 • Opwarmen niet nodig, direct aan tafel.
 • Vaak is er lokale horeca of een welzijnsstichting die hierbij ondersteund.
 • U beslist niet zelf wanneer u gaat eten.

Mogelijkheden voor dieetmaaltijden

Tafeltje Dekje leveranciers stemmen de maaltijden ook steeds vaker af op diëten en andere wensen. U kunt dan denken aan veganistisch, koolhydraatarm, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, vegetarisch. Daarbij zien we ook een stijgende vraag naar gemalen maaltijden voor als u moeite heeft met kauwen. Wanneer het slikken lastig is kan u ook vloeibare producten bestellen.

 • Zoutarm: verkleint de kans op hoge bloeddruk.
 • Eiwitrijk: ter opbouw van sterke botten.
 • Glutenvrij: speciale maaltijden voor glutensensitiviteit (coeliakie).
 • Lactosevrij: maaltijden die bereid zijn zonder melkproducten.
 • Koolhydraatarm: positief effect op het afvalproces.
 • Diabetes: bomvol groenten, peulvruchten en volkoren producten.
 • Vegetarische maaltijden De Bilt: gevarieerde gerechten zonder vlees en vis.
 • Vegan / plantaardig: draag bij aan een beter milieu.
warme-maaltijden-de-bilt

Kant en klaar maaltijden voor ouderen in De Bilt vergelijken

Er bestaan veel instellingen die zich specialiseren in tafeltje dekje maaltijden voor ouderen. In de bijgaande tabel kun je enkele van deze bedrijven bekijken. Criteria om in overweging te nemen zijn: de maaltijdvorm (warm geleverd, diepvries of koelvers), de kosten, de diversiteit in het assortiment en de manier waarop u kunt bestellen en betalen. Selecteer een van de aanbieders voor meer toelichting.

Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Meer dan 100 opties
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers, zorgorganisaties en/of wijk- en buurtrestaurants

Naast de grotere landelijke organisaties is er juist ook op regionaal niveau veel mogelijk. In het bijgaande overzicht vindt u o.a. lokale supers en versbezorgers, welzijnsstichtingen, zorggroepen en/of seniorenrestaurants die wellicht faciliteiten hebben voor een warme maaltijd aan huis. Kent u een initiatief die ook in het rijtje hoort? Of ziet u verkeerde gegevens? Neem dan eventjes contact met ons op. Mede daardoor kunnen wij ouderen en hulpbehoevenden nog beter ondersteunen met tafeltje dekje zoeken in De Bilt. Via deze website achterhaalt u ook services in Bunnik, Zeist en De Ronde Venen.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
Restaurant van SantvoordeTroelstralaan 13741 VJBaarn
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Tafeltje Dekje de BiltMolenkamp 483732 EVDe Bilt

Maaltijdservice voedingstips voor senioren

Voor mensen van 70 jaar en ouder is gezonde voeding essentieel om zo lang mogelijk gezond, vitaal en actief te blijven. De volgende punten zijn – op basis van onderzoek van het voedingscentrum – van belang voor bejaarden:

 • Seniorenmaaltijden: Vitamine D en calcium zijn belangrijk om zwakke botten te voorkomen.
 • Zorg dat u voldoende eiwitten binnenkrijgt om de spiermassa op peil te houden.
 • Eet voldoende vezels en drink veel water voor een goede stoelgang.
 • Breng de inname van zout terug om de bloeddruk te verlagen en om schade aan de nieren te voorkomen.

Informatie over warme maaltijden aan huis in De Bilt

Het Voedingscentrum raadt aan om te blijven variëren in maaltijden. Probeer elke dag een andere groente te eten en wissel af tussen vis, vlees en vervangers als granen, peulvruchten, tofu, tempé en seitan. De bekende Schijf van Vijf voldoet als basisrichtlijn. Een uitgebalanceerde kant-en-klaarmaaltijd beschikt volgens het Voedingscentrum over diverse kenmerken:

 • Maximaal 700 kilocalorieën per maaltijd.
 • 150 – 200 gram groente.
 • Maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé.
 • 25 gram eiwit of meer.
 • Kies voor volkoren graanproducten (bijvoorbeeld couscous, volkoren bulgur en zilvervliesrijst).
 • Beperk zoutinname: max. 2 gram zout per maaltijd.

Populaire vragen over een maaltijdservice

Hoe werkt tafeltje dekje De Bilt?
Tafeltje Dekje is een initiatief voor ouderen en hulpbehoevenden die niet zelf meer kunnen koken. Deze zijn warm te bezorgen, maar er zijn ook koelverse/vriesverse bezorgmaaltijden die u zelf opwarmt. Doorgaans wordt het bezorgd door een team van vaste koeriers (sociale functie).

Wat zijn de kosten van warme maaltijden huis?
De prijzen van magnetronmaaltijden kunnen sterk wisselen. Een reguliere diepvriesmaaltijd kost om en nabij de €5,10, een dagverse maaltijd bestel je al voor €5,95 en voor warme gerechten aan huis van de tafeltje dekje +/- €7,90. Wanneer u ook soep (of een nagerecht) is dat om en nabij de €9,80. Bij de meeste aanbieders is de bezorging inbegrepen. Wel is er vaak een minimum afname voor de thuismaaltijden.

Wie bezorgt warme maaltijden in De Bilt?
In deze streek leveren o.a. Mealhero, Maaltijdservice.nl, Vers Aan Tafel, Uitgekookt, Apetito, Diepvriesman. Deze thuismaaltijden moet u zelf in de oven of magnetron verwarmen. Warme maaltijdbezorging in De Bilt wordt vaak geregeld door vrijwilligersorganisaties en organisaties voor maatschappelijk werk in De Bilt.

Hoe worden de maaltijden geleverd?
Bij de warme tafeltje dekje service brengt de bezorger een warme box langs. U zult dan dus wel snel aan tafel moeten. Wanneer u de voorkeur geeft aan vries- of koelvers dan is het de bedoeling dat u een oven of magnetron heeft. Een indicatie van de bereidingstijd is 8 – 12 minuten in de magnetron op 500 – 650 watt en ongeveer 30 minuten in de heteluchtoven op 100 tot 120 °C graden. Kijk goed op het etiket van de magnetronmaaltijden voor de juiste opwarminstructies.

Biedt de overheid ook specifieke subsidies voor eten?
Als u iedere dag een tafeltje-dekje-maaltijd laat komen is dat een kostbare aangelegenheid. U kunt in sommige gevallen bij de gemeente vragen om voor extra ondersteunen vanuit maaltijden via de WMO. Met een indicatie voor Wlz-zorg kunt u ook een beroep doen op maaltijdondersteuning vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Via een kortingspas of via een ledenvereniging kan iemand met een wat lager inkomen ook extra voordelig maaltijden bestellen. Bezoek www.debilt.nl voor meer details.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Groenekan
 • Hollandsche Rading
 • Maartensdijk
 • Bilthoven
 • Westbroek