Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Tafeltje dekje Oude Pekela

Lukt het niet om een maaltijd te bereiden? Tafeltje Dekje in Oude Pekela is de manier om een groenterijke en gevarieerde maaltijd aan huis te laten leveren. Er zijn flink wat maaltijdbezorgers die weer erg verschillend zijn op het gebied van smaak en prijs. Op dit platform vindt u extra informatie over de verschillende soorten maaltijden die er zijn, de bekende landelijke services, en de contact- en adresgegevens van lokale services, zorginstellingen en/of wijkcentra waar u informatie kunt krijgen voor warme maaltijden bezorgen aan huis. Daarbij leest u hier informatie over waar een gezonde kant-en-klaar maaltijd aan moet voldoen en tevens een reactie op veelgestelde vragen in onze FAQ.

tafeltje-dekje-oude-pekela

De eenvoud van de maaltijdservice in Oude Pekela

Voldoende, evenwichtig en gevarieerd eten is van groot belang voor een sterk en vitaal lichaam. Elke dag een gezonde maaltijd met belangrijke voedingsstoffen geeft een fit en energiek gevoel. Eveneens is het belangrijk voor uw hersens en kan een gevarieerd eetpatroon ook bloeddrukverlagend werken.

 • Bespaar veel tijd en ongemak in de keuken.
 • Iedere dag een volwaardige maaltijd met alle essentiële vitamines en mineralen.
 • Warm geleverd (tafeltje dekje) of het eten opwarmen met de magnetron of oven.
 • Een groot assortiment aan maaltijden: van Chili sin carne tot aan Lekkerbekje, doperwten,wortelen, gebakken aardappelen.
ProvincieGroningen
GemeentePekela
PlaatsOude Pekela
Postcode9665
Website gemeentewww.pekela.nl

Warme maaltijden voor ouderen in Oude Pekela

Is tafeltje dek je iets voor mij of mijn ouders? Denk goed na over hoe u de maaltijden zoals Pastaschotel of Stamppot rucola met zongedroogde tomaten thuisbezorgd mogen worden. In de basis zijn er diverse mogelijkheden voor koelverse-, vriesverse-, en warme maaltijden. Elke categorie heeft zo z’n voor- en nadelen en een prijs. In de blokken hieronder treft u nuttige info over de genoemde opties.

Wat zijn koelverse maaltijden?

Koelverse maaltijden worden dagelijks bereid met kakelverse producten vers van het land. Daarna worden ze direct teruggekoeld zodat voedingswaarden en smaak optimaal behouden blijven. Deze opwarmmaaltijd kunt u een kleine week in de koelkast houden. U hoeft het alleen nog op te warmen. Dit doet u middels oven of magnetron. In theorie kan het ook worden ingevroren maar dit gaat wel ten koste van smaak en textuur.

 • Voedzame verse maaltijden, ongeveer 5 – 7 dagen houdbaar.
 • Wekelijks wisselend menu.
 • 1 of 2 levermomenten per week.
 • Koelverse maaltijden haal je al in huis v.a. €6,50.

Meer info over diepvriesmaaltijden

Een vriesverse maaltijd wordt vers bereid door professionele keukens. Hierbij wordt de maaltijd direct teruggevroren. Door deze speciale vriestunnel blijven geur, kleur en smaak optimaal behouden. U kunt het zonder moeite een jaar in de vriezer bewaren. Wanneer u het wil is het ook een optie om ze enkele dagen op te slaan in de koelkast.

 • Zeer lang houdbaar in de vrieskist.
 • Kies voor leveringen om de week.
 • Geur, smaak en textuur blijven in topconditie.
 • Diepvriesmaaltijden zijn al bestellen voor €5,10.

Tafeltje dekje aan huis bestellen

Op het moment dat het bedienen van een magnetron niet lukt dan kan tafeltje dekje uitkomst bieden. De maaltijden worden dan vooraf al opgewarmd. Het eten kan dus gelijk genuttigd worden. Vaak wordt dit lokaal verzorgd door vrijwilligers of – indien actief – een stichting welzijn Pekela. Bedenk wel dat de gerechten gelijk moeten worden opgegeten nadat de bezorger bij u thuis is geweest.

 • U kan gelijk aan tafel.
 • Op lokaal niveau zijn er veel stichtingen en horecazaken die hierbij helpen.
 • Thuisbezorgd op een vast moment door een vaste bezorger.

Dieetmaaltijden laten bezorgen

Tafeltje Dekje leveranciers houden steeds beter rekening met individuele dieetwensen. Op het menu vind u steeds vaker maatwerk voor veganistisch, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, koolhydraatarm, vegetarisch. Verder zijn er nog gemalen maaltijden in het geval van kauwproblemen. Wanneer het slikken lastig is kunt u ook nog uitwijken naar vloeibare maaltijden.

 • Zoutarm: verlaagt het risico op een nierziekte.
 • Eiwitrijk: zorgt voor een snelle spijsvertering.
 • Glutenvrij: bijvoorbeeld bij een glutenintolerantie of coeliakie.
 • Lactosevrij: maaltijden die bereid zijn zonder melkproducten.
 • Koolhydraatarm: minder eetbuien en minder behoefte om te snacken.
 • Diabetes: rijk aan groente, volkoren graanproducten, noten en peulvruchten.
 • Vegetarische maaltijden Oude Pekela: eenvoudige lekkere gerechten zonder vis en/of vlees.
 • Vegan / plantaardig: draag bij aan een beter milieu.
warme-maaltijden-oude-pekela

Kant en klaar maaltijden voor senioren in Oude Pekela vergelijken

De laatste jaren zijn er veel aanbieders die ondersteuning bieden met tafeltje dekje maaltijden voor ouderen. Wij hebben ze op een rijtje gezet. Zaken waar ze op verschillen zijn bijvoorbeeld het soort maaltijd (warm geleverd, koelvers of diepvries), de prijs van een gerecht, in hoeverre het aanbod wisselt en de snelheid van bezorging. Klik op een leverancier naar keuze voor inhoudelijke details.

Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Meer dan 100 opties
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale keukens zorginstellingen en/of buurt- en wijkrestaurants

Uitgezonderd van de grotere landelijke organisaties kan er uiteraard ook op plaatselijk niveau gezocht worden. In dit overzicht vindt u o.a. lokale speciaalzaken, vrijwilligersorganisaties, zorginstellingen en/of andere initiatieven waar u mogelijk terecht kunt voor een warme maaltijd aan huis. Weet u een dienstverlening die hier nog mist? Of zijn bepaalde gegevens niet actueel? Stuur ons dan a.u.b. een mail. Daardoor kunnen wij belanghebbenden nog beter ondersteunen met tafeltje dekje zoeken in Oude Pekela. Op onze website vindt u ook bedrijven in Nieuwe Pekela, Eexterveenschekanaal en Eexterveen.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij HuizingFeiko Clockstraat 1109665 BGOude Pekela
Oosterlengte – ClockstedePrunuslaan 29663 CWNieuwe Pekela
BuurtzorgDoctor J.H. Hommesplein 259671 CZWinschoten
OosterlengteZeefbaan 29672 BNWinschoten
Oosterlengte MaaltijdserviceIndustrie-West 59665 PXOude Pekela
BuurtzorgTorenstraat 179679 BNScheemda
BuurtzorgMeidoornlaan 889663 EGNieuwe Pekela
TSN ThuiszorgVincent van Goghlaan 49671 CKWinschoten
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
Het Oude AmbachtVissersdijk 279671 EGWinschoten

Maaltijdservice aandachtspunten voeding voor personen boven de 70 jaar

Voor mensen op leeftijd is gezonde voeding extra betekenisvol voor een fit en sterk lichaam. De hierna genoemde thema’s zijn volgens het Voedingscentrum voor bejaarden erg belangrijk:

 • Seniorenmaaltijden: Zorg voor voldoende vitamine D en calcium in de voeding om botbreuken en botontkalking te voorkomen.
 • Zorg dat u voldoende eiwitten binnenkrijgt om uw spiermassa te behouden.
 • Eet groente, fruit en volkorenproducten ter voorkoming van obstipatie (stoelgang).
 • Verantwoord met zout omgaan om een lagere bloeddruk te stimuleren en om nieren te ontlasten.

Tips voor warme maaltijden aan huis in Oude Pekela

Het Voedingscentrum adviseert om veel variatie in de avondmaaltijd te brengen. Probeer dagelijks nieuwe groenten uit en kies daarbij ook voor andere smaken vis, vlees en alternatieven als eieren, noten, kikkererwten, vegetarische burgers, groenteburgers of vegetarisch gehakt. De praktische Schijf van Vijf is een handig hulpmiddel. Een goede kant-en-klaarmaaltijd voldoet aan de volgende randvoorwaarden (Voedingscentrum):

 • De maaltijd heeft minimaal 400 kilocalorieën (max 700).
 • Minimaal 150 gram groente.
 • Nooit meer dan 100 gram vis/vlees.
 • Minimaal 25 gram eiwit.
 • Het liefst gebruikmakend van volkoren ingrediënten (bijv. volkoren pasta, zilvervliesrijst of bulgur).
 • Matige zoutinname: in een normale portie mag maar 2 gram zout zitten.

Populaire vragen over een maaltijdservice

Hoe werkt tafeltje dekje Oude Pekela?
Tafeltje Dekje is een faciliteit waarbij mensen een maaltijd thuis bezorgd krijgen. U kan kiezen voor een service met warme bezorging, maar u kunt de bezorgmaaltijden ook zelf opwarmen in de oven of magnetron. Vaak wordt de bestelling afgeleverd door een groep met vaste mensen (bekende gezichten aan de deur).

Wat zijn de kosten van warme maaltijden huis?
De kosten van magnetronmaaltijden lopen zeer uiteen. Een eenvoudige diepvriesmaaltijd begint bij €5,20, een dagverse maaltijd bestel je al voor €5,75. De prijzen voor warme leveringen starten vanaf ongeveer €7,90. Met soep en toetje kom je uit op zo’n €9,95. Doorgaans is bezorging inbegrepen. Wel geldt er een minimum afname van bijvoorbeeld 3 thuismaaltijden.

Wie bezorgt warme maaltijden in Oude Pekela?
In en rondom deze plaats kun je kiezen voor bijvoorbeeld Diepvriesman, Uitgekookt, Vers Aan Tafel, Apetito, Mealhero, Maaltijdservice.nl. Deze thuismaaltijden kunt u verwarmen en eten wanneer u dat wilt. Warme maaltijdbezorging in Oude Pekela wordt vaak gefaciliteerd vanuit vrijwilligersorganisaties en organisaties voor maatschappelijk werk in Oude Pekela.

Moet ik zelf het eten nog opwarmen?
Indien u kiest voor de warme tafeltje dekje service zal de bezorger alles warm afleveren. U kunt meteen aanschuiven. Leveren ze koelverse of ingevroren maaltijden? Dan moet men de beschikking hebben over een oven / magnetron. De bereidingstijd is ongeveer 5 tot 10 minuten in de magnetron op 550 – 800 watt en plus minus 30 minuten in de oven op 100 – 120 °C graden. Kijk goed op het etiket van de magnetronmaaltijden en lees deze instructies altijd goed door.

Kan ik een subsidie krijgen?
Als u iedere dag een opwarmmaaltijd neemt is dat een kostbare aangelegenheid. Bij de gemeente kunt u soms een verzoek indienen voor maaltijdondersteuning uit de WMO. Soms zijn er ook opties vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). D.m.v. een kortingspas of via een ledenvereniging kunnen ouderen en minderbedeelden maaltijden met korting bestellen. Check www.pekela.nl voor aanvullende informatie.